Select Page

Over mij

Al op jonge leeftijd ontdekte ik dat je beeld naar je eigen hand kan zetten. Dat begon met in Microsoft Paint je eigen naam op een afbeelding zetten, tot het ontdekken van Adobe Photoshop waar de mogelijkheden oneindig zijn. 

De opleidingen die ik genoten heb leerden mij dat Photoshop niet de enige beeldmanipulator is. Tijdens de opleiding Grafische Vormgeving aan het Mediacollege te Amsterdam leerde ik mijn creativiteit commercieel in te zetten. Het was een opleiding waarbij ik veel kennis heb opgedaan binnen het grafisch vak en heb daarvoor ook veel kennis van de verschillende Adobe programma’s. 

Na mijn diploma behaald te hebben wilde ik mij meer verdiepen in fotografie. Zo ben ik de bachelor Autonome Beeldende Kunst – Fotografie aan de Willen de Kooning Academie te Rotterdam gestart. Hier maakte ik kennis met fotografie zoals ik dat nog niet kende. Dat je met beeld verhalen kunt vertellen en daarmee invloed kunt hebben op de beleving van de toeschouwer. Hoe je als beeldend kunstenaar beeld kan inzetten als communicatiemiddel om maatschappelijke thema’s aan de kaak te stellen. 

In de periode dat ik assisteerde bij reclamefotograaf Roel Nederveen heb ik mijn kennis van beeldmanipulatie kunnen vergroten. Niet alleen dat, ook liep ik mee tijdens (fotografische) producties en heb ik een inkijkje in de reclamewereld mogen krijgen. De kennis die ik heb opgedaan binnen de twee verschillende opleidingen kwamen hier goed van pas.

Als beeldmaker ben ik mij bewust van de invloed die je kunt hebben op de toeschouwer met beeld. Ik ben van mening dat beeldcommunicatie in de huidige tijd belangrijker is dan ooit.